Pui la cuptor în unt cu ierburi aromate


Puiul la cuptor este una din rețetele care vă plac cel mai mult, iar de această dată vă propunem o variantă deosebit de gustoasă, diferită de rețetele clasice.

DESCOPERĂ REȚETA VIDEO PAS CU PAS:

Ingrediente

  • 1 pui cu creștere lentă Libertan
  • 250 g unt (la temperatura camerei)
  • Ierburi aromate: cimbru, mentă, rozmarin
  • sare,piper
  • fulgi de ardei iute
  • praf de usturoi

Instrucțiuni de preparare

  1. Untul trebuie să fie moale, la temperatura camerei. Tocăm mărunt ierburile aromate și le adăugăm în unt. Mai adăugăm sare, piper, praf de usturoi și fulgi de ardei iute. Amestecăm bine.
  2. Ungem puiul cu acest unt aromat. Avem grijă să introducem și în interior cel puțin o lingură de unt.
  3. Așezăm puiul într-o tavă și îl acoperim cu folie de aluminiu pe care o perforăm cu un cuțit în câteva locuri, pentru a permite aburului să iasă.
  4. Dăm puiul la cuptor la 170 °C pentru 2 ore. După două ore, îndepărtăm folia și creștem temperatura la 200 °C pentru încă jumătate de oră. Vom obține astfel o piele crocantă și rumenă.
  5. Când puiul este gata îl servim alături de orice garnitură sau salată.

Tips and Tricks:

Puiul copt în unt se poate prepara și la slowcooker setat pe funcția High pentru 6 ore, apoi încă jumătate de oră la cuptor la 200 °C, pentru a obține delicioasa crustă crocantă.

Poftă bună!




Rețete recomandate