Piept de pui cu sos de smântână, ciuperci și parmezan la slowcooker


Această simplă, dar elegantă rețetă de piept de pui la cuptor cu sos de smântână și parmezan este foarte ușor de preparat și atât de delicioasă. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți putea găti fără efort un prânz sau o cină gustoasă pentru toată familia.

Care este secretul pentru un piept de pui suculent, și delicios?

DESCOPERĂ REȚETA VIDEO PAS CU PAS:

Ingrediente

  • 4 bucăți (aprox. 800 g ) piept de pui crescut lent Libertan
  • 300 g ciuperci
  • 400 g smântână lichidă
  • 3 linguri parmezan
  • 3 căței de usturoi
  • sare, piper
  • usturoi praf
  • ulei de măsline
  • boia afumată
  • cimbru proaspăt

Mod de preparare

  1. Condimentăm pieptul de pui cu sare, piper, usturoi praf și boia afumată.
  2. Într-o tigaie încingem puțin ulei de măsline. Prăjim bucățile de piept de pui timp de 2 minute pe fiecare parte. Vrem să obținem astfel o crustă aurie care va sigila în interior toate sucurile delicioase, iar carnea va rămâne fragedă și gustoasă.
  3. Așezăm pieptul de pui în slowcooker. Adăugăm ciupercile și crenguțe de cimbru. Stropim totul cu puțin ulei de măsline. Punem capacul și setăm slow cooker-ul pe funcția High timp de 4 ore.
  4. După 4 ore scoatem carnea pe o farfurie. Lăsăm cipercile în slowcooker și adăugăm smântâna și parmezanul. Amestecăm. dacă este nevoie mai adăugăm sare și piper după gust. Așezăm carnea în sosul preparat și mai lăsăm totul să fiarbă încet încă 30 de minute pe funcția High.
  5. Când este gata, se poate servi imediat cu mult pătrunjel presărat deasupra.

Poftă bună!





Rețete recomandate